
Salata Caprese este un preparat pe cat de simplu, pe atat de faimos al bucatariei italiene, originara din Insula Capri, de la care a luat numele. Salata Caprese, un simbol al aromelor mediteraneene, apreciata și foarte gustoasa, este deosebit de adecvata in timpul sezonului de vara.
Istoria Salatei Caprese nu este cunoscuta cu exactitate, insa se spune ca este o inventie a unui bucatar foarte patriot, caruia, dupa cel de-al doilea razboi mondial, ii placea sa anexeze culorile tricolorului italian in preparatele sale.
Salata Caprese este o salata italiana simpla, realizata din felii proaspete de mozzarella, rosii si busuioc, asezonate cu sare, și ulei de măsline. Succesul acesteia consta in prospetimea si buna calitate a ingredientelor folosite. Aceasta salata se prepara prin alternarea feliilor de rosii prospete cu felii de mozzarella de bivolita, asezonate cu sare, ulei de masline extravirgin, parfumat, de buna calitate, busuioc verde si eventual oregano. Unele variante includ adaugarea de usturoi tocat, patrunjel, si diverse sosuri. (otet balsamic, sos italian, zeama de lamaie)
Ingrediente 2 portii:
– 400 g mozzarella;
– 400 g rosii proapete, coapte;
– ulei de masline extravirgin;
– 20 frunze de busuioc proaspat;
– piper;
Se taie in felii mozzarela si rosiile (rosiile se taie rondele), se aseaza straturi alternative 1 rosie + 1 felie de mozzarella + 1 frunza de busuioc, se stropeste cu ulei de masline si se asezoneaza cu piper, oregano sau chiar cu usturoi, dupa gust!
Se poate servi si cu paine prajita alaturi!
In Italia, de obicei este servita ca un “antipasto”, adica aperitiv sau fel principal si nu “contorno”, ca garnitura, spre deosebire de cele mai multe salate.
O reteta inspirata din vizita de anul trecut din insula Capri!
V-am spus ca e foarte rapida, eu o ador, sper sa va placa si voua! Pofta mare dragilor!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu