
In zilele in care simti nevoia de o “mancare calda” mai consistenta chiar daca esti la dieta sau daca pur si simplu adori baconul crocant (cine nu-l adora? ) conu’ George ne recomanda o salata “calda” inspirata din retetele rapide ale lui Jamie Oliver care se pot realiza in maxim 30 minute! Daca te sperie gandul sa mananci ceapa si apoi sa mergi la o intalnire importanta, afla ca in urma caramelizarii dispare atat usturimea cat si mirosul specific!
Salata calda cu bacon rumenit si ceapa rosie caramelizata
Ingrediente pentru 2 portii:
– o salata verde;
– 150 g parmezan;
– 2-3 cepe rosii;
– 200 g bacon;
– 100-150 g nuci;
– otet balsamic;
– ulei de masline;
Mod de preparare
Salata se rupe, nu se taie, parmezanul se taie in felii subtiri (nu se rade), ceapa se caramelizeaza dupa ce se taie in bucati mari de 1-2 cm, baconul se trage la tigaie pana devine crocant si apoi se adauga nuci in cantitatea dorita! Se stropeste putin deasupra cu otet balsamic si … gata, insa secretul reusitei acestei salate consta in caramelizarea cu succes a cepei!
Cum se caramelizeaza ceapa?
Se pune ceapa in uleiul de masline incins la foc mediu, apoi cu rabdare amesteci la fiecare 5 minute avand mare grija sa nu se arda! In primele 5 minute ceapa va deveni transparenta, apoi, dupa aproximativ inca 5 minute feliile vor incepe sa se caramelizeze!
Ingredientele se monteaza exact inainte de a se servi altfel frunzele de salata se ofilesc de la caldura degajata de bacon si ceapa caramelizata!
Va dorim pofta mare si satietate!
Comentarii
Trimiteți un comentariu