O salata calda senzationala cu bacon crocant si ceapa rosie caramelizata ...


In zilele in care simti nevoia de o “mancare calda” mai consistenta chiar daca esti la dieta sau daca pur si simplu adori baconul crocant (cine nu-l adora? :) )  conu’ George ne recomanda o salata “calda” inspirata din retetele rapide ale lui Jamie Oliver care se pot realiza in maxim 30 minute! Daca te sperie gandul sa mananci ceapa si apoi sa mergi la o intalnire importanta, afla ca in urma caramelizarii dispare atat usturimea cat si mirosul specific!


salata-calda-bacon2


Salata calda cu bacon rumenit si ceapa rosie caramelizata


Ingrediente pentru 2 portii:


– o salata verde;

– 150 g parmezan;

– 2-3 cepe rosii;

– 200 g bacon;

– 100-150 g nuci;

–  otet balsamic;

–  ulei de masline;


Mod de preparare


Salata se rupe, nu se taie, parmezanul se taie in felii subtiri (nu se rade), ceapa se caramelizeaza dupa ce se taie in bucati mari de 1-2 cm, baconul se trage la tigaie pana devine crocant si apoi se adauga nuci in cantitatea dorita! Se stropeste putin deasupra cu otet balsamic si … gata, insa secretul reusitei acestei salate consta in caramelizarea cu succes a cepei!


Cum se caramelizeaza ceapa?


Se pune ceapa in uleiul de masline incins la foc mediu, apoi cu rabdare amesteci la fiecare 5 minute avand mare grija sa nu se arda! In primele 5 minute ceapa va deveni transparenta, apoi, dupa aproximativ inca 5 minute feliile vor incepe sa se caramelizeze!

Ingredientele se monteaza exact inainte de a se servi altfel frunzele de salata se ofilesc de la caldura degajata de bacon si ceapa caramelizata!


Va dorim pofta mare si satietate!


O salata calda senzationala cu bacon crocant si ceapa rosie caramelizata ...



Click aici pentru mai multe detalii

Comentarii