Iubesti ceaiul? Iata cum sa prepari ceaiul verde fara riscul de a deveni amar!


Povestea Ceaiului


Ceaiul este una dintre cele mai consumate bauturi din lume, si una dintre cele mai vechi, infuzia de ceai fiind descoperita cu mult inaintea cafelei. Ceaiul a trecut cu brio testul timpului, si mai mult decat atat, diferite specialitati de infuzie de ceai continua sa creasca in popularitate in diferite zone ale planetei, datorita beneficiilor pe care le aduc in toate aspectele vietii noastre.


Caracteristicile diferite ale multitudinii de tipuri de ceaiuri de care ne bucuram in ziua de azi sunt date de zonele in care cultiva ceaiul, de perioada din an in care sunt culese frunzele de ceai, de metoda de procesare, de gusturile diferite sau de beneficiile pe care le produc la nivel de sanatate fizica, mentala sau emotionala. Pentru a produce ceaiuri de calitate premium, culegatorii de ceai recolteaza doar cele mai mici si tinere frunze de ceai. ceai_rece


Ceaiul verde e foarte sanatos si gustos, insa daca-l lasi la infuzat chiar si jumatate de minut mai mult decat cele 2 – 3 minute recomandate, el poate deveni amar si nu-l vei mai putea bea. La fel se intampla si in cazul infuziei de ceai negru si Oolong.


Totusi, exista o metoda simpla prin care poti prepara ceai verde fara riscul de a deveni amar. Metoda se numeste Mizudashi si inseamna “infuzare la rece” in limba japoneza.


Cum se face?


  1. Pui frunzele de ceai intr-un recipient suficient de incapator pentru intreaga cantitate pe care vrei sa o prepari.

  2. Adaugi o cantitate de apa rece corespunzatoare cantitatii de ceai.

  3. Lasi totul la frigider peste noapte.

  4. Dimineata ceaiul e gata, poti sa-l savurezi!

Care sunt avantajele prepararii infuziei prin metoda Mizudashi?


  • Compusii din ceaiul verde care dau astringenta si gustul amar al ceaiului, catecinele si cafeina, nu sunt solubile la temperaturi scazute.

  • Insa, aminoacizii din frunzele de ceai sunt solubili in apa rece, asa ca prepararea la rece iti permite sa te bucuri de gustul specific al ceaiului verde si de beneficiile sale.

  • Ceaiul rece rezista mai mult timp, daca este tinut la frigider si pastrat neindulcit, asa ca poti prepara o cantitate mai mare.

Iata cateva ceaiuri verzi pe care sa le prepari in stilul Mizudashi:


Arta Ceaiului


90485_GT_Pina_Colada


Rose Whisper, ceai verde cu capsuni si trandafiri - 4,03 lei/ 20 g


Ceai verde Ginseng & Goji - 4,64 lei/ 20 g


 


 



Click aici pentru mai multe detalii

Comentarii