Cum să combați retenția de apă din organism


Numită edem în termeni medicali, retenția de apă reprezintă excesul de lichid acumulat în țesuturile organismului. Consumul de sare în cantități mari, lipsa de exerciții fizice, stresul, menstruația, menopauza, anticoncepționalele și unele tipuri de medicamente se numără printre factorii care provoacă de obicei această condiție a corpului. În perioadele în care te confrunți cu retenție de apă te simți balonată, pielea pare lipsită de fermitate și observi fluctuații de greutate cauzate tocmai de lichidul reținut în organism. Citește cum poți să elimini excesul de lichide din organism și cum trebuie să fie stilul tău de viață pentru a preveni această condiție fizică.

Combate retenția de apă cu… apă


Consumă mai multă apă în perioadele în care te confrunți cu această neplăcere și vei reuși să elimini mai ușor excesul de lichide din țesuturi. În plus, apa este o soluție bună și pentru a elimina sarea din corp. Atunci când ai acumulat prea multe lichide în organism, nu este indicat să consumi lichide care favorizează deshidratarea. În această categorie se încadrează cafeaua și alcoolul, așa că este indicat să le eviți sau să le consumi în cantițăți mici.


Redu sarea din alimentație


Acordă mai multă atenție alimentației pe care o ai și încearcă să consumi mai puțină sare. Nu uita că sodiul este recunoscut pentru faptul că favorizează retenția de apă din organism, provocând astfel senzația de picioare umflate. Gândește-te la acest lucru de fiecare dată când ești tentată să mai presari puțină sare în mâncare.


Urmează o dietă echilibrată


O dietă sănătoasă se bazează pe consumul de legume, cereale și fructe. În general, alimentele bogate în fibre sunt ideale pentru eliminarea toxinelor din organism, așa că ar trebui să devină aliații tăi în procesul de prevenire al retenției de apă. Evită sucurile carbogazoase, mezelurile, dulciurile, în special pe cele din comerț și prăjelile.


alimentatie-echilibrata2


Controlează retenția de apă cu ajutorul sportului


Este recunoscut faptul că sportul combate retenția de apă din organism. Ca să obții rezultatele dorite, efectuează cel puțin 20 de minute de exerciții fizice pe zi. Dacă nu ești dispusă să te antrenezi la o sală sau să faci antrenamente zi de zi acasă, pune accent pe activitățile distractive. Mersul pe role sau bicicletă, dansul și săriturile cu coarda te vor ajuta să arzi caloriile și să elimini mai repede excesul de lichide din țesuturi. Și activitățile de zi cu zi te pot ajuta să obții rezultate bune, cum ar fi: urcatul treptelor, mersul în ritm alert și chiar curățenia casei.


Încearcă diureticele naturale


Înainte de a apela la diureticele cu compoziție chimică, apelează la produsele naturiste. Spre exemplu, ceaiurile din plante, sucurile naturale, baia și masajul cu uleiuri esențiale sunt extrem de eficiente în acest caz. Încearcă ceaiul de păpădie, compresele cu pătrunjel, sucul de merișoare, sucul de ananas și oțetul de mere pentru tratamentul intern. În plus, fă baie în apa în care ai pus câteva picături de ulei esențial de lavandă, măceșe, geranium ori chiparos. Aceleași uleiuri le poți folosi și pentru realizarea unui masaj relaxant, însă nu uita să le combini cu ulei vegetal (măsline, argan sau migdale).

Alimentația echilibrată te ajută să ții sub control situația, însă sportul și tratamentele naturiste sunt alte ingrediente de bază care vor preveni retenția de apă. Ține cont de aceste sfaturi și vei reuși să te menții în formă fără prea multe probleme.
StarShinerS Blog – Your Home of Fashion – Îndrăznește să fii diferită!



Click aici pentru mai multe detalii

Comentarii